ORDER FORM

Nama:
Nama Facebook:
Email:
Alamat:
No. Telefon:
Postage Method
Cara Bayaran
Item oder (Senaraikan nama dan jumlah barang):
Pertanyaan/Komen:

This online form was provided by Freedback.

pelawat tinggal jejak

Followers

Sunday, October 30, 2011

wow!!!!new look....cam best je...

tadi blogwalking, terjumpe satu blog ni, tgk layout die menarik sgt..ingt die buat sendiri...wow..hebatnye(dalam hati)...then bukak blog sendiri yang dah lame tak di sumbat dengan entri, tgk kat bahagian atas tuu ade try new.............,klik je lah...then, jadi same cam blog tadi tuh...
peh dah jadi camtu, nak update entri tatau dah nk tekan mane..explore punye explore, jumpe jugak las2 nye...ehehhehe...


skang nie baru la smangat sikit nk update hari2..(konon nye lah!!!)


muke mintak penampo


k lah, nk g tgk tv lu,karang2 da bosan baru la update lg..banyak bende nk story nie...hehehe..papai =)))

Friday, August 5, 2011

Salam Ramadhan

Fuhhh...memang sibuk bulan praktikum nie.. dengan mane nk prepare P&P, dengan handle majlis kat sekolah, memang tak sempat nk update entry plus tadek idea pun nk update ape...huhuhuh....dalam kepala hanya pikir macam mana nak ajar murid-murid esok, aktiviti apa yang menarik, macam mana nk tarik perharian murid untuk belajar..that's all.

So, kepada pembaca blog nie(ada ke?) hurrm,buat2 macam ada lah kan??sorry la sebab da lama tak update. 

Tapi harini nak cerita pasal puasa saya...heee....1st Ramadhan, cuti, jadi ambil peluang balik rumah, sahur dengan family..sempat sahur je, berbuka kene balik penang dah sebab esoknye sekolah dah.huk3..tapi xpelah, weekend boley je balik..hehehe...

Puasa kali ni lain sikit dari tahun2 lepas. Tahun nie saya kene mengajar di sekolah the whole Ramadhan.Dah la major PJ, kene bulan puasa,hurmmm memang kesian murid-murid saya.Tapi sebagai cikgu yang baik, saya just PJ dalam kelas je.tu pun murid-murid seronok sampai berpeluh2.Maap la yea kalo mane ibu bapa yang terpakse layan karenah anak2 mereke yg balik penat, nak bebuke akibat PJ dalam kelas saya..huhu...

huh...cite pasal puase nie, saya dah siap dah tempah baju raye..2 pasang je tahun nie..heheh..kuih raye pun da tempah. Nie 1st time jugak tempah kuih raye untuk rumah. Harap2 dapat ringankan beban mama yang tiap tahun kene tempah berjenis2 kuih raye sendiri.hehehe...

hurm, jom layan gamba kuih raye..nyummmyy...huk3...


semua nampak sedap,kan???heee..tapi tak sampai hati plak nk jamu kat tetamu kuih nie...huaaaa
....
....
....
.....
....
....
....



haaaaaaaaaaaaaaa....ok lah nk besiap kelua bebuke dengan si buncet...hee..bye..jumpe lg!!



Wednesday, June 29, 2011

wordless wednesday..................nak jugak

sorang muke teringin,sorang muke bebal....berebut nak main game dalam xperia..huhu

Tuesday, June 28, 2011

Header Baru

weee.....
semalam bersusah payah cantikkan blog (even tak cantik mane pun), tapi buntu nak buat header macam mane...
jadi mintak bantuan kawan yang agak pakar dalam bidang2 nie watkan..
heee...
naseb die boleyh tolong buatkan
sayang ko suryasu' adliah...
one of may classmate form 4 untill form 5..plus kami teammate netball sekolah...dia sangat sharp sebagai shooter...shoot dari jauh pun boleyh masuk wooo....so, xstress sgt main ngn die..hahaha...rindu la nak main ngan ko weihh!!!!bile kite dapat jadi teammate lg???heee


nie blog die..die sangat rajin update,hari-hari ade je entry baru dari die....sangat banyak idea!!!
http://suasuekamooning.blogspot.com/
THANKS A LOT!!!!





sue, aku ade kawan nama sue jugak
she is my shooter dalm team netball aku sekarang..
orang nama sue nie memang slalunye shooter erk?

kebodohan dan kemalasan

Huaaaaa......
tengok orang design blog cantik-cantik, saya pun teringin nak buat.tapi, tengah buat, asyik tak jadi, give up terus..hadoiii...pe la..ade sape2 nak tolong saya cantikkan blog saya ni?bosan dah tengok.huhu

ada cadangan tak nak buat header yang cantik?

font yang cantik?

background?

apa-apalah yang boleh naikkan semangat untuk saya isi entri baru setiap hari...ada tak?sape boleh tolong?huaaaa....

kalau ada orang perasan, saya da malas nak update entri baru.hurm, da tak bersemangat macam dulu. 
dah tak join GA,CONTEST,BLOGWALKING...semua dah jarang dah.
hadoii...

saya mahu semangat berBLOG semula!!!!tolongggggggggggggggggggggg!!!!!!!!

Friday, June 24, 2011

SETH TAN....aaauuuuwwwww

google image =)
semalam, mimpi seth tan....hahaha..nape tah...adoiii...mabuk seth tan belom abis lagi even cite nora elena da habeh da...hadoii....hadoii..


ade ke laki cam watak seth tuu huh???
sape rase die ade ciri-ciri seth???opsss..bukan nak buat calon suami, tapi nak tau betol ke wujudnye orang camtuh?
haish..banyak etol soalan kan entry nie...hahahhaa....


kalau lah ade orang dalam watak camni, bagusla...boleh jadikan pengajaran kepada perogol-perogol di luar sane.masih ade peluang kedua kepada anda. pengajaran..hurmm...


so, renung-renungkan...
dan
selamat beramal!

Hey....It's FRIDAY!!!!


yeaaaahhhh....FRIDAY coming....heee..sonok!!!weekend...yeaahhh...starting semester yang agak penat.huuu...banyak projek yang da rancang semester ini. subject course project yang belambak-lambak....huaaa...
so....lets chill this weekend...





Thank God Its FRIDAY!!!!!!!!!!!!!!!!! alhamdulillah...............=)



semoga semua pun seronok weekend nie..heeee.........!!!!


=)

<3

=))))))

<3 <3 <3

Monday, June 20, 2011

1st day-new sem

Huuuu....1st day,new sem..haishh,dtg kelas pun xd pape pun..huhu...hurm,tp alhamdulillah result sem lepas da kua...n maintain.. Hehe...sem nie praktikum 2bulan,hurmm seronok jugak..xsabo nk abeh blaja..da ley ngaja danpaling penting dapat gaji..ngeee..


Hurmmmmn....xtau nk mepek pe dah..bubye...

Thursday, June 16, 2011

MARI JAMU MATA

perrgghhh....bersawang!!!
cuti2 nie, otak jadi jem..tatau nk update ape...tp saya akan pastikan blog ini tak terkubur begitu saja..heee....
nk meriahkan blog...jom tgk nie...hahaha
jamu mata...heee










pada semua penggemar manisan....jamula mata anda...dan cuba cari resepi untuk cuba PAVLOVA nie..heee...saya teringin nak cuba!!!xpe,satu hari nanti saya akan buat jugak!!!!hahahahah

Monday, May 16, 2011

JUST YOU AND ME =)

no more strangers...............=)
yess...u r strangers babe!!!!



u know who r u! hahahahahahhahaha

Wednesday, May 11, 2011

pre wedding

Prepare utk pre wedding..
Haishhh...susah jgk nk kawen ni yea...
Mcm2 kne pk..kne buat..Bukan stakat tuan punya badan yg sibul,semua kaum kerabat,kwn2 turut sibuk...
Haishhhh...
Xpe..slow2...insyaallah sumenye lancar..
Aminnnnn

Monday, May 9, 2011

SAYA

sayasayasayasayasaya..............suma pasal saya...

org cakap kalo nk cinta org lain,kene cinta diri sindri dulu, kan?
so, untuk cinta diri sindri..kene kenal diri sndri dulu...kenal btol2..bukan men2...kekuatan dan kelemahan..both kene tahu...ok!!!
saya rasa,saya seorang yang.........................

1. saya seorang yang kuat merajuk.(?) 
kekadang tuu bende kecik pun rasa cam nk bebal da..huhuh...xtau camne nk ubah..hadoii...(i'll try)

2.saya suka menabung+boros jugak!
kalo da simpan duit byk2 dalam tabung tuh, rase gatal je tangan nk keluarkan...kalo duit dalam bank tuh, da simpan lama2...da lebih drpd org len...rs cam nk keluakan belanja...adoii...kalo xmenabung plak,rasa cam risau je nnti takot tadek duit lansung, terus xboley beli apa2 even gula2 hacks...huhuhu...

3.suka berjalan+melancong+merayap(xsuka duduk diam dalam rumah@blik)
kalau tak keluar dr bilik ke, rumah ke lebih sehari tuh, rase tepu je kepala otak nie..haishh... tp family jenis xsuka melancong..huhuhuh..ape nk buat??sebelum cuti sekolah  sem la waktuu untuk berjalan...weee~~

4.sangat kuat tdo...
heee~~ seperti entry yg lepas...saya memang suka tdo..heheheh(kene ubah jugak nie)

5.i like PINK+PURPLE...

6.saya target mahu kawen umur 25...kalo da sampai 27 xdek sape masuk minangt g, xmo kawen dah...hahahaha.....adil kan??(nak jage mama ngn abah)

7.suka sushi!!!!heheheh

8.lelaki idaman....hehehehe
-sedap mata memandang
-boleh masuk ngn family saya
-boleh tahan dengan karenah saya
-boleh pimpin saya ke jalan yg benar...hukhuk
-sekepala(heheheh...nie penting!!)
-family dia dapat terima saya...

9.saya xpandai sangat memasak...huhuhu..tapi dalam proses belajar(melalui bacaan buku resepi..hehehe...praktikal akan menyusul kemudian)

10.saya ialah diri saya.....................=)



banyak lg bende penting yg saya perlu kenalpasti dalam hidup saya nie
huhuhuhuhu...

Sunday, May 8, 2011

Zzzzzzzzzzz...........

SAYA KUAT TIDO LA SEKARANG..........................!
huhuuh....
camne nk buat ek ...
sangat la kuat tido skang nie...
even malam tdo awal,tp still tjaga lambat dan ngantop lagi..huhuhu
dalam kelas memang ngantop...naseb baek da start study week...
weekend usah ckp la..peh subuh,tdo balik,memang xseda pe dah kalo xdek sape kejutkan..ehehe
dasatkan 'semangat' tdo saya nie???
heee~
naseb baek da nk cuti..
pehni cuti, nak tdo puas2 supaya next sem da xngantop sgt..
da la sem depan praktikum 2 bulan...aisshhh,lagi la xdapat chance nk tdo lame2..banyak2 dah..huhuhu
adoii~
emi..emi..berubah la weiii...da nk kawen da nie kuat tdo lg..
heee~
google image =)


ayat last tuu abaikan..
heee~
ready ke nak kawen cik emi oiii???

Friday, May 6, 2011

OUR BITHDAY~

27APRIL..............3MEI...........beza 6 hari je birthday kami..so, kami selalu akan celebrate sama2..tp kali ni kami celebrate 2 kali. 1st on his day, 2nd mine...hee~ 
kami just makan sama2...tp special skit....then beli cake,nyanyi2,snap gamba..heee~
Thanks cyg untuk bunge tuh....bb suke rose!!!thanks a lot..lepas nie jgn susah2 g tempah da ekk...huhuhuhu.
HAPPY BIRTHDAY DEAR~~~   
nyummmyy meals on his day~


on his birthday~~
mine~

thanks dear 4 da lovely flowers..love u so much!




 
      

 
















banyak benda yg kita da lalui sama2....bnyk benda jugak kita belajar sama2...i'm sorry if i've done something wrong...doing bad things behind u or anything dat make u sad or angry....i love u more n more everyday~
 
 
rs sgt lame da xupdate
sampai tatau da nk taip ape..huhuh
harap pehni sempat nk update entry2 baru..
=) 

Wednesday, April 13, 2011

LAGU INI UNTUK KAMU

video


SWEEETTTT~
ske video nie!!
sgt sweet....
<3 

Friday, April 8, 2011

KU MENUNGGUMU

lirik lagu nie memang best!!!!
sape yg ske flirt2 boleyla nyanyi lagu nie slalu..moge2 dapat la lelaki/pompuan idaman yg ditunggu2...heee (jahat!)


Ku menunggu
Ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
Tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
Ku ‘kan selalu disini untuk menunggumu
Cinta itu
Ku berharap kau kelak ‘kan cintai aku
Saat kau telah tak bersama kekasihmu
Ku lakukan semua agar kau cintaiku
[*]
Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Ku tetap menunggu
[**]
Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Dan kau sudah ada yang punya
Ku tetap menunggu
Datang padaku
Ku tahu kelak kau ‘kan datang kepadaku
Saat kau sadar betapa ku cintaimu
Ku ‘kan selalu setia ‘tuk menunggumu
 to [*][**] 2x
Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu


ps:
sgt lame x update!!!maap encik belog..shaye sgt sibuk.
hee~
next week shaye akan kerap update!
insyaallah~
ngeee =D 

Wednesday, March 16, 2011

minggu malas sedunia

minggu cuti yg malas...huhu..selalunya mesti ade je idea nk update tp cuti nie,otak jd tepu..mesti gara-gara nk stat praktikum...huhu...takotnye..ade sape2 yang jd cam saye?pe perasaan korg bila nk stat sesuatu yg br???boley tdo lena x?huuu...sy,tdo xdek hak..heee...bile tjage tu,tewos pk..tuu yg jd halnye..huu...kawan2,tlg doakn sy tenang hadapi praktikum yg stat 21mac nie yea..maklumla br fasa pertama...dokn yea..huuu

Monday, March 14, 2011

MASYAALLAH....lamenye xupdate blog nie.

assalamualaikum...
hurm....tarikh last update 24 Februari....tu dia hehh...lamenye x update!!!majok plak kang blog nie...hurmm..lately sgt le busy..lepas nie betambah la bz...skang nie je la ade mase skit nk update...maklumla cuti sekolah(untung jugak nk jd cikgu nie...cuti manjang) tapi lepas cuti nie satu azab saya kena lalui...PRAKTIKUM fasa 1..huuu...rasa cam x ready je lagi...tapi, kene jgk ready...sampai bile nk ready,kan???hurmm...tolong doakan saya nye praktikum nie bejalan lancar...plzzz..huhuh..thanks!!!

hurmm...spnjang saya x update nie ade sape2 rindu ke huh???cam tadek je..heee....banyak yg sy lalui sepanjang saya x update nie...
macam-macam la..
tournament netball la...hari sukan tahunan la...jadi pegawai sukan la...jenjalan pulau la...macam2 la...huuurmmm
xlupa juga nk wish besday kat kengkawan yg celebrate besday reramai arituh...
AMIR,SUE,ZARIL,PAH,HUSNA N CIPPI....
semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki...sayang korg sume!!!

merata-rata saya g..tp sedey jugak, sbb kesebokan bende2 nie, saya xdapat nk g kenduri kakak kawan saya kat ipoh..lame xjumpe...tp still xdek rezeki nk jumpe...sorry AZHANI....insyaAllah kenduri ko ak pergi!!!ak cube jgak pg!!!

bawah nie sume gambo sepanjang sy x update..hee
hanya nie je hasil tangkapan saya tahun nie(penganjur sukan,maneleh masuk acara banyak2)
gangsa:acara 200m perempuan
gangsa: 4X100m perempuan...
huk3...
team saya untuk aktiviti BIG di SK CONVENT KOTA
student SK CONVENT KOTA yg sangat enjoy main game yg ktorg buat khas utk dorg.murid aktif..sayang korg semua!
hari makan sedunia...(celebrate besday 2 rakan baikku)
saya...suhaida...husna..love u,friend!
pasangan jenjalan cari makan!!!tanya je tempat makan mane yg sedap d pulau pinang..sume dorg tau!(milk shake pgd kota,terbaek!!)
pdg kota
atas feri...lama x naek feri..heee
Pembantu PEGAWAI SUKAN di Stadium Batu Kawan(pencatat masa)
Meriah: birthday celebration 6 of them...!!!


rasaya..semua gamba nie menceritakan semuanya....hurmm....saya xpandai bercerita,so,enjoy sume gamba diatas!!

Thursday, February 24, 2011

Mudahnya dapatkan duit

Last entry saya updata macam mana nak daftar HeartBeat, kan?sekarang saya nk ajar macam mana nk promosikan...dengan kata lain cara nak dapatkan income/pendapatan/wang...

Di bawah nie ada list macam mana pendapatan dijana (take a look) kalau tak nampak,klik untuk bagi nampak..heee =)



CARA CARA:
RM2 untuk setiap orang yang mendaftar di heartbeat melalui
promosi (banner) anda

Setiap yang klik, dan daftar, anda akan dapat RM2
RM0.04 untuk setiap klik

20% untuk setiap barangan cenderahati yang anda beli di Heartbeat
Kalau beli mug hiasan berharga RM40,anda akan dapat RM8 

15% plak untuk setiap pembelian referral anda.Kalau referral anda beli
mug RM40 tu jugak,anda dapat RM6 

Cara lain, anda hantar testimonial, upload gamba pun boleh dapat income jugak....

Kalau income da RM50, boleh la cash out.. =) 




Jadi,
jomla cuba.......


Cara Lain Membuat Duit

ASSALAMUALAIKUM

Saya ada jumpa satu cara lain untuk membuat duit...selain yg kita sume tau pasal nuffnang,nie ada satu lagi cara.Kalau nuffnang,lambat skit kan kita nk dapat income,tapi melalui program nie, lebih cepat la.walaupun tak banyak,tapi lebih pantas.
tak caya?
Jom cube!!!!

Langkah-langkah untuk join:
1. KLIK pada Banner saya di atas (bahagian atas senarai follower saya tuh)
 banner die cam nie





2. Create Account dengan HeartBeat

3. Selesai Create Account, Join HB!Affiliate
 



4.Kemudian, isi form yang diberikan
dekat bahagian Web Site URL tu, letak nama blog korang,ek.



5. Kemudian, Get A Code untuk dapatkan banner untuk diletakkan pada blog korang
banner leh letak melalui design, pehtu click ada add gadget, HTML..paste code yg korang da copy tu...paste!



6.Lastly, promosikan secara besar-besaran..oh yeaahhh!
(nak tahu cara promosi,baca entry seterusnya)


Sunday, February 20, 2011

TAK SIHAT =(

saya


tak sihat
tak dapat update
tak lalu makan
nak tido
rhat banyak-banyak
doakan saya sihat cepat
dapat update entry banyak2
dapat blogwalking
huhuhu =(

Monday, February 14, 2011

‘Senang & Menang with Puteri Katek!!’



Jom join contest daripada  Puteri Katek




bahan - bahan yang diperlukan adalah seperti di atas..
iaitu
1. kek
apa - apa perisa kek kegemaran anda sama ada dibuat sendiri atau dibeli di kedai..
(kalo buat sendiri lagi puas hati)
2. ais krim perisa vanila
3. whipping cream
4. biskut oreo (dihancur- hancurkan)



CARA -CARA MEMBUAT KEK AISKRIM







langkah pertama,
campurkan aiskrim vanila dan whipping cream dan pukul sehigga sebati...
kemudian
biskut oreo yang hancur tadi di taburkan dalam adunan dan digaul rata...
langlah terakhir,
sapukan pada kek yang dibelah dua atau tiga. masukkan dalam bekas. adunan aiskrim, whipping cream dan oreo dituang keda dalam bekas sehingga padat.
simpan dalam peti ais sehingga beku.



sebelum dikeuarkan, rendamkan bekas berisi kek aiskrim tersebut dalam semangkuk  air panas supaya kek mudah dikeluarkan
hasilnya selepas dikeluarkan dari bekas..


nyummm...nyumm..boleh dimakan ketika cuaca panas...sgt sedap dan berbaloi - baloi


Saya ditag oleh eT 

Sekarang saya mahu tag
Cik Lisa(sebab die suke join GA)
Suryasu(sebab die suka makan)

Tarikh Tutup: 14Febuary 2011